Folge uns!

Allgemein

BNM-INTEVIEW: “Grb reprezentacije je velika odgovornost.”

BNM-INTEVIEW: “Grb reprezentacije je velika odgovornost.”

Nogometnu U21 reprezentaciju u utorak očekuje kvalifikacijska utakmica na domaćem terenu protiv reprezentacije Belgije. Jedan od debitanata u mladoj nogometnoj selekciji je i Eldar Šehić, dvadesetogodišnji lijevi bek sarajevskog Željezničara. Nakon dobrih igara u svom Željezničaru, Eldar se sa pravom nadao pozivu u U21 reprezentaciju BiH.

Očekivao sam poziv

“Od ove sezone sam standardni član prve postave Željezničara i očekivao sam da se nađem na spisku selektora Starčevića. Veliko je zadovoljstvo biti ovdje. Ipak dodatnu čar svemu ovome daje činjenica da sam rođen u ovoj zemlji, ovdje odrastao i poziv zaslužio igrajući u domaćem prvenstvu. Kako grb Željezničara, tako i reprezentacije BiH predstavlja veliku čast, ali i odgovornost.“, na početku razgovora za BNM govori Eldar Šehić.

Oni koji prate Premijer ligu BiH, složit će se da je Eldar jedno od najprijatnijih ovosezonskih iznenađenja u najtrofejnijem bh. klubu. Dosada na svom kontu ima deset nastupa i u nastavku sezone ga očekuje još mnogo truda kako bi se ispunili zajednički ciljevi kluba.

“Obzirom da sam jako mlad i dijete škole Željezničara drago mi je ako sam se svojim igrama etablirao u jedno od najprijatnijih iznenađenja kluba. Trenutno sam fokusiran samo na Željezničar, nadam se skorom produženju ugovora i želim da zajedno ostvarimo zacrtane cijljeve. Tek nakon toga bih možda mogao razmišljati o nečemu većem.Što se tiče kluba, ciljevi su kao i uvijek najviši mogući.“, dodaje ovaj rođeni Sarajlija.

U reprezentaciji ga dočekao veliki prijatelj

Eldar do sada ima petnaest nastupa za mlađe selekcije naše reprezentacije i sada je došao red na debi u U21 vrsti, koju sa klupe predvodi selektor Slobodan Starčević.  Obzirom da većinu igrača već od ranije poznaje nije mu teško privići se na ekipu.

“Prošao sam skoro sve omladinske selekcije i došao je red na U21. Iskreno se nadam i svom debiju u utorak. Naravno, većinu igrača igrača znam, neke kroz prijašnje kvalifikacije, domaće prvenstvo, a sa nekim od njih sam i privatno dobar prijatelj, tako da mi posebna adaptacija neće ni trebati.“, ističe ovaj 183 cm visok lijevi bek.

Foto: nfsbih.ba

Foto: nfsbih.ba

Jedan od momaka koji su Šehića dočekali u reprezentaciji je i Haris Hajdarević, njegov veliki prijatelj i saigrač iz Željezničara.

“Bilo mi je svakako drago jer je Eldar moj dobar prijatelj na terenu i van njega., Eldar je jedan od onih koji doprinose atmosferi u ekipi, veliki profesionalac i sigurno da može pomoći ovoj ekipi.“, razgovoru za BNM sada se pridružio i Hajdarević

Hajdarević i Šehić saglasni u prognozama

Hajdarević je i na ovo okupljaje pozvan kao ključni igrač Željezničara i svakako je jedan od najiskusnijih igrača ekipe selektora Starčevića. Svjestan izostanka brojnih igrača, ipak smatra da ove kvalifikacije možemo završiti pozitivnim rezultatom.

“Protiv Njemačke smo pokazali karakter i sigurno da imamo dobru ekipu i sada za utakmicu protiv Belgije. Istina je da nam fali nekoliko igrača, ali mi želimo da pokažemo volju i borbenost, te da sa pozitivnim ishodom završimo ove kvalifikacije.“, ističe uzdanica trenera Plavih, Amara Osima.

Foto: nfsbih.ba

Foto: nfsbih.ba

Kada su u pitanju očekivanja od predstojeće utakmice, Šehić je također optimističan.

“Svi smo svjesni kvaliteta reprezentacije Belgije, ali znamo i naše kvalitete. Očekujem jednu taktički dobru utakmicu i naravno pozitivan rezultat ako Bog da.“, riječi su mladog nogometaša.

Kako svaki nogometaš ima svoje ciljeve i snove koje bi jednog dana želio ostvariti, zanimalo nas je i gdje Eldar sebe vidi za pet godina.

“Kroz cijeli život težim tome da prije svega budem dobar i human čovjek, pa tek onda sve ostalo. Kada je u pitanju moja karijera, nije tajna da bih želio nastupiti za neki dobar klub u inostranstvu i naravno nogometnu A selekciju BiH.“, za kraj razgovora za BNM dodaje Eldar Šehić.

Razgovarao: Belmin Habibović

Klicke um zu kommentieren

Mehr von Allgemein