Folge uns!

BH Telecom Premijer Liga

BNM-Igrač godine powerd by BNM Media Group

BNM-Igrač godine powerd by BNM Media Group

BNM Media Group i portal BNM.ba u sastavu nje i ove godine organizuje glasanje za najboljeg igrača BH Telecom Premijer lige u protekloj godini.

Nagradu za najboljeg u 2016. godini dobio je tadašnji kapiten FK Sarajevo kojem smo nagradu uručili 10. januara 2017. godine u Fan shopu FK Sarajevo u Bezistanu, a koji je u međuvremenu napravio transfer u njemački Dynamo iz Dresdena.

Pogledajte:

U narednom dijelu ćemo vam u kratkim crtama predstaviti ovogodišnje kandidate.

1. Luka Menalo (NK Široki Brijeg) – 14 golova i 5 asistencija za Široki Brijeg s kojim je osvojio Kup BiH, te golovi protiv Portugala i Velsa za mladu reprezentaciju BiH.

2. Marko Mihojević (FK Sarajevo) – Kapiten i stub odbrane FK Sarajevo sa samo 21-om godinom. Uz to, postigao je tri gola i upisao dvije asistencije ove godine. Igrao je i finale Kupa sa Sarajevom. Odigrao je i pet utakmica za U21 reprezentaciju BiH.

3. Goran Zakarić (FK Željezničar) – Prva violina Plavih s Grbavice. Na 37 utakmica postigao je 12 golova uz dvije asistencije otkad je došao iz zagrebačkog Dinama.

4. Filip Arežina (FK Mladost) – Veznjak koji nosi igru Mladosti. U Kakanj je došao u julu iz Poljske i preuzeo ulogu lidera na terenu. Na 16 utakmica postigao je jedan gol i upisao sedam asistencija.

5. Besim Šerbečić (FK Radnik) – 19-godišnji štoper koji je od aprila nezamjenjiv u prvoj postavi Radnika. Ove sezone postigao je i dva gola. Igrao je na tri utakmice juniorske reprezentacije, te tri sa U21 selekcijom. U prvoj zvaničnoj utakmici postigao je i gol protiv Portugala.

6. Seid Zukić (NK Vitez) – U julu je ovaj napadač došao u Vitez iz NK Travnik. Na 16 utakmica postigao je četiri gola uz asistenciju i tako krči put Viteza ka opstanku u Premijer ligi BiH.

7. Kenan Pirić (HŠK Zrinjski) – Na 31 utakmici za Zrinjski mrežu je sačuvao 16 puta. Ovojio je titulu prvaka BiH sa Zrinjskim. Konstantno je na spiskovima “A” reprezentacije BiH.

8. Aleksandar Vukotić (FK Krupa) – 201 cm visoki kapiten i stub odbrane Krupe odigrao je 29 od 30 utakmica svog kluba ove godine, a pritom je postigao i dva gola.

9. Amer Ordagić (FK Sloboda) – Najbolji igrač tuzlanske Slobode koja igra sve lošije. Ove godine je postigao jedan gol i dodao šest asistencija.

10. Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo) – Golgeter Bordo tima postigao je 12 golova uz pet asistencija ove godine i ponajbolji je igrač u timu Husrefa Musemića.

11. Rijad Kobiljar (HŠK Zrinjski i GOŠK) – Sa Zrinjskim je osvojio titulu prvaka BiH (odigrao četiri utakmice), a onda je poslan na jednogodišnju posudbu u GOŠK za koji je na 15 utakmica postigao gol i upisao dvije asistencije.

12. Nemanja Trkulja (FK Borac) – Još jedan mladi golman koji je na 11 utakmica za Borac četiri puta sačuvao mrežu. Nastupio je i na četiri utakmica za U21 reprezentaciju BiH, a protiv Velsa je sačuvao mrežu.

13. Matej Marković (NK Čelik) – Golman koji je u julu pojačao Čelik. On je jedna od svijetlih tačaka Čelika u svom sivilu ove sezone. Na 12 utakmica tri puta je sačuvao svoju mrežu, a pozivan je i u mladu reprezentaciju BiH.

14. Dejan Čabraja (NK Široki Brijeg) – Na 36 utakmica za Širokobriježane postigao je devet golova uz četiri asistencije, a sa njima je osvojio i Kup BiH.

15. Sinan Ramović (FK Mladost i FK Željezničar) – Za Mladost je postigao tri gola uz pet asistencija i igrao s njima polufinale Kupa BiH i to mu je donijelo transfer u Željezničar za koji je na 15 nastupa postigao dva gola i dadao također pet asistencija.

16. Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) – Sa Zrinjskim je odbranio titulu prvaka BiH. Ove godine postigao je 11 golova, a dodao je i sedam asistencija.

Glasati možete do 20. decembra 2017. godine, nakon čega ćemo izdvojiti tri kandidata s najviše glasova i obaviti novo glasanje.

Također, možete više puta glasati za svog kandidata, jer smo vam ostavili mogućnost da glasate svakih sat vremena!

Glasajte:

 • Rijad Kobiljar (HŠK Zrinjski i GOŠK) (34%)
 • Sinan Ramović (FK Mladost i FK Željezničar) (18%)
 • Aleksandar Vukotić (FK Krupa) (10%)
 • Goran Zakarić (FK Željezničar) (9%)
 • Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo) (8%)
 • Amer Ordagić (FK Sloboda) (6%)
 • Marko Mihojević (FK Sarajevo) (4%)
 • Kenan Pirić (HŠK Zrinjski) (4%)
 • Luka Menalo (NK Široki Brijeg) (2%)
 • Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) (2%)
 • Filip Arežina (FK Mladost) (1%)
 • Matej Marković (NK Čelik) (1%)
 • Seid Zukić (NK Vitez) (1%)
 • Besim Šerbečić (FK Radnik) (1%)
 • Dejan Čabraja (NK Široki Brijeg) (0%)
 • Nemanja Trkulja (FK Borac) (0%)Loading ... Loading ...

 

Klicke um zu kommentieren

Mehr von BH Telecom Premijer Liga