Folge uns!

Allgemein

Armin Gigović: “Vrijeme je za sljedeći korak.”

Armin Gigović: “Vrijeme je za sljedeći korak.”

Armin Gigović u transferu vrijednom oko 1.5 milion eura prešao je u ruskog prvoligaša, ekipu Rostova. Pažnju ruskog kluba skrenuo je na sebe dobrim nastupima u prvoj ligi Švedske gdje je sa 18 godina bio jedan od ključnih igrača Helsingborga. Iako je tek u aprilu ove godine postao punoljetan, u tekućoj sezoni upisao je 20 nastupa, te postigao jedan pogodak i upisao asistenciju.

Nakon što je dogovorio transfer, Armin se emotivno oprostio od svog dojučerašnjeg kluba. U razgovoru za klupsku stranicu zahvalio se svima i poželio sreću u nastavku sezone.

“Želim da se zahvalim svim trenerima koji su vjerovali u mene od prvog dana, kako u omladinskim ekipama, tako i u prvom timu. Također se zahvaljujem kompletnom osoblju u klubu, ljudima koji su mi pomagali, svim saigračima i naravno navijačima čiju sam podršku uvijek osjećao. Došlo je vrijeme za moj slijedeći korak, novu avanturu, kojoj se radujem. Nastavit ću i dalje da pratim Helsingborg i ubijeđen sam da će momci osigurati mjesto u prvoj ligi. Sretno svima“, riječi su omladinskog reprezentativca Švedske.

Foto: Imago Images

Foto: Imago Images

Gigović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, prošle sedmice je debitovao i za U21 selekciju Švedske. Na okupljanju nacionalne vrste, nogometaš bh. korijena bio je najmlađi igrač, što dodatno govori o njegovom kvalitetu.

Arminu želimo da se brzo uklopi u svoj novi klub, da ga zaobiđu povrede i da mu se ostvare svi profesionalni ciljevi.

Klicke um zu kommentieren

Mehr von Allgemein