Connect with us

A selekcija

Vladan Danilović za BNM: “Suludo je pitati se, imamo li šanse za EP!”

Vladan Danilović za BNM: “Suludo je pitati se, imamo li šanse za EP!”

Nakon dobre prošle sezone u Borcu, Vladan Danilović se etablirao u jednog od najboljih mladih igrača Premijer lige BiH. Novu sezonu započeo je također na visokom nivou, a dobra izdanja zabilježio je i u evropskim utakmicama svog tima. Bilo je samo pitanje dana kada će na vrata kluba iz Banja Luke doći zvanična ponuda.

“Mogu reći da je početak ove sezone bio najbolji za mene od kada sam u Borcu. Volio bih da su te igre trajale duže, ali došla je ponuda koja se nije mogla odbiti. U dogovoru sa klubom odlučili smo da odlazak bude poslije završetka evropskih utakmica. Bila je još jedna ponuda iz poljske lige, ali sam se odlučio za Nacional, jer sam mišljenja da je to mnogo bolja liga za moj dalji napredak u karijeri“, riječi su dvadesetjednogodišnjeg veznjaka.

Foto: sportske.ba

Foto: sportske.ba

Vladan se od svog kluba i grada oprostio jednim jako emotivnim tekstom na društvenim mrežama.

“Banja Luka i Borac su me izgradili kao čovjeka prije svega, pa onda i  fudbalera. Zavolio sam svaku ulicu, čovjeka, navijača i igrača koji je prošao kroz period kada sam ja bio u Borcu. Nikada neću moći vratiti klubu onoliko koliko je on meni dao“, ističe Danilović.

Posjetio kuću Cristiana Ronalda

U kasu Borca Nacional je uplatio oko milion maraka, a Danilović je svoj potpis stavio na četverogodišnji ugovor. U novom klubu je dočekan sjajno. Imao je priliku obići i rodno mjesto legendarnog C. Ronalda.

“Funchal je glavni grad na Madeiri. Zaista je prelijep. Ovde je ljeto gotovo cijelu godinu. Imao sam priliku da vidim kuću, kao i muzej C. Ronalda. To mi dalo i dodatni motiv da radim jos jače. Ronaldo je pravi dokaz da se uz rad, volju i želju može sve postići“, oduševljen novom sredinom je mladi reprezentativac BiH.

Foto: NFSBIH

Foto: NFSBIH

Ono što slijedi za ovog Fočaka jeste adaptacija na novu sredinu. Vladan je spreman da radi na sebi kako bi dodatno napredovao.

“Svaki novi početak nosi i određenu težinu. Došao sam kao pojačanje i to dovoljno govori. Jasno je da treba vremena da se naviknem na sistem rada kod novog trenera, na saigrače i na ligu. Dat ću sve od sebe, ali kao što naš narod kaže, strpljen – spašen. Najbitnije je da me zdravlje služi i povrede zaobiđu“, govori nam Danilović.

Vjerujem u plasman na EP

Ovog puta Vladan se neće naći sa svojim reprezentativnim kolegama na terenu.

“Uvijek je lijepo igrati za reprezentaciju. Nažalost, ovo okupljanje  U21 selekcije ću propustit zbog dogovora kluba i Nogometnog saveza BiH, da ostanem i da se adaptiram na sredinu.”

Foto: T-Online

Foto: T-Online

Ovaj vezni nogometaš našao se na spisku selektora Bajevića na prošlom okupljanju. Biti sa A selekcijom istinska je čast. Džeku i društvo očekuju važne utakmice, ali Vladan je uvjeren u uspjeh.

“Dijeliti svlačionicu sa našim A reprezentativcima je zaista poseban osjećaj. Samo njihovo prisustvo čini vas boljim i na terenu i van njega. Veliki profesionalci, a još veći ljudi. Dovoljno je da pogledate naš roster i da vidite kakva su to imena. Mislim da je suludo pitati se da li imamo šanse. Imamo velike šanse i vjerujem da ćemo se plasirati na EP. Sigurno da neće biti lako, ali vjerujem u uspjeh“, za kraj razgovora za BNM kazao je strijelac dva gola u sedam mečeva tekuće sezone Premijer lige BiH.

Razgovarao: Belmin Habibović

Click to comment

More in A selekcija