Connect with us
Foto: BNM.ba l Elvin Pračalić

A selekcija

Smail Prevljak za BNM: “Želimo napraviti nešto veliko!”

Smail Prevljak za BNM: “Želimo napraviti nešto veliko!”

Dobrom formom svoju kartu za okupljanje reprezentacije čekirao je i Smail Prevljak. Napadač Eupena prije dolaska u Belgiju sedam godina je proveo igrajući u Austriji. Odlična izdanja, mnogo golova, brojni trofeji, samo su neke od uspomena koje je sa sobom ponio naš reprezentativac prilikom polaska iz Salzburga.

“Lijepe uspomene me vežu za Austriju. Osvojio sam sedam titula sa RB Salzburgom. U Mattersburgu sam, također imao jednu odličnu sezonu. Sve u svemu mogu biti zadovoljan“, ističe nekadašnji omladinac Igmana iz Konjica.

Obzirom na gužvu u napadu koja se u međuvremenu stvorila u RB Salzburgu, Prevljak je odlučio prihvatiti ponudu za posudbu u belgijskog prvoligaša, ekipu Eupena.

“Najviše je presudila želja za igrom. Sa druge strane, bio je i trener Eupena koji me silno želio. Takve stvari su vrlo bitne u fudbalu“, za BNM govori Prevljak.

Odmah u prvoj utakmici nagovijestio je da će ova posudba biti pun pogodak. Nakon prvog pogotka, nastavio je niz i u narednim utakmicama. KAS Eupen nije imao dilemu oko otkupa ugovora stasitog nogometaša, rođenog u Konjicu. Novu sezonu je također otvorio pogotkom. Nakon toga dodao je još jedan i upisao i asistenciju.

“Poznajem već filozofiju kluba i ekipu. Nije mi trebalo mnogo vremena da se adaptiram i počnem postizati pogotke. Iskreno se nadam se da ću tako nastaviti i u budućnosti,  ako Bog da“, dodao je nekada prvi strijelac austrijske lige.

Foto: sportske.ba

Foto: sportske.ba

Vjerujemo jedni u druge

Dobra izdanja u belgijskoj ligi nisu prošla nezapaženo ni kod selektora našeg nacionalnog tima, Duška Bajevića. Nakon što je prošlo okupljanje propustio, Smail se ponovo našao na spisku.

“Prelijep je osjećaj biti tu sa momcima. Svi se nadamo da ćemo napraviti nešto veliko. Vjerujemo jedni u druge!“, riječi su dvadesetpetogodišnjeg napadača reprezentacije BiH.

U ovom zgusnutom rasporedu utakmica protiv Sj. Irske je u fokusu. Tek nakon nje razmišljat će se o preostale dvije utakmice Lige nacija.

“Najbtinija nam je sad ova utakmica u četvrtak protiv Sjeverne Irske. Očekivanja nas igrača, kao i cijele nacije su da ćemo proći dalje. Nakon toga gledat ćemo od utakmice do utakmice i pripremati se. Radujemo se i povratku navijača. Oni su naš dvanaesti igrač i mnogo nam znače“, ističe ovaj nogometaš iz grada sa Neretve.

Kao i svi drugi, tako i Smail, čeka svoju šansu u narednim utakmicama. Kada je dobije dat će sve od sebe da opravda najdraži dres.

“Od svakog napadača se očekuju golovi, pa tako i od mene. Dat ću sve od sebe, to mogu sigurno obećati“,  završio je razgovor za BNM napadač nogometne reprezentacije BiH.

Razgovarao: Belmin Habibović

Click to comment

More in A selekcija