Connect with us

Novosti

SFK 2000 Sarajevo dvije minute dijelile do 1/8 Lige prvaka za žene

SFK 2000 Sarajevo dvije minute dijelile do 1/8 Lige prvaka za žene

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo su poražene u Rusiji protiv ekipe Rossiyanke (2:1) golom u 94. minuti susreta, te su bile na korak do najvećeg uspjeha bh. ženskog fudbala.

U prvom poluvremenu Ruskinje su imale više od igre i stvorile su nekoliko dobrih šansi, ali zahvaljujući dobrim odbranama Doris Bačić i pravovremenim rekacijama zadnje linije na čelu sa Amirom Spahić, mreža naših prvakinja je ostala netaktnuta.

Najveća prijetnja po gol Ruskinja bio je pokušaj Jasne Đoković iz slobodnog udarca sredinom prvog dijela, ali istakla se i golmanka Rossiyanke.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti nakon asistencije Soshneve najbolje skače N’Rehy i pogađa za vodstvo domaće momčadi. Samo nekoliko trenutaka kasnije opet je ista igračica u prilici, ali se opet istakla Bečić.

Sve do 70. minuti Ruskinje su napadale i stvarale šanse, ali je odbrana našeg prvaka dobro reagovala, na čelu sa golmankom Bečić. Konačno, u 70. minuti u šesnaestercu Rossiyanke oborena je Armisa Kuć, te je dosuđen jedenaesterac. Sigurna sa 11 metara bila je Jasna Đoković za veliko slavlje fudbalerki SFK 2000 Sarajevo.

Do kraja su domaće fudbalerke imale nekoliko šansi, ali su bh. šampionke igrale dobru odbranu, te čak u 87. minuti mogle doći i do potpunog preokreta, a onda nakon jednog centaršuta Nahi najbolje skače i pogađa za konačnih 2:1 i prolaz ruske ekipe u 1/8 finala Lige prvaka.

Click to comment

More in Novosti