Premijer liga BiH: Raspored kola

Osmo kolo

U subotu i nedjelju se nastavlja Premijer liga BiH. Na rasporedu je šest utakmica, od toga u subotu četiri a nedjelju dvije.

U subotu igraju:
Mladost DK – Sloboda 16:00h
Ovo je jedan od ‘derbija’ kola, očekujemo zanimljivu i dobru utakmicu, Mladost nam to uvijek ponudi, dok će Sloboda s novim trenerom pokušati doći do pobjede.

GOŠK Gabela – HŠK Zrinjski 16:30h

U ovom meču favorit je naravno branitelj titule Zrinjski, nadamo se dobroj utakmici Goška koji je dobio i Sarajevo i Slobodu na gostujućem terenu ali i izgubili neke na papiru lahke utakmice.

NK Vitez – Čelik 16:30h

Utakmica dva tima sa začelja tabele, očekujemo tvrdu i neizvjesnu utakmicu koja bi se mogla riješiti i jednim pogotkom u mreži.

Sarajevo – Široki Brijeg 19:00h

Potpuni derbi kola očekuje se na Koševu. Sarajevo predvođeno Husrefom Musemićem se nada novoj pobjedi koja bi ih izvadila iz “krize” koja je počela od početka sezone. Široki Brijeg od početka igra sjano, te se nadamo dobroj utakmici sa dosta golova.

U nedjelju se igraju dvije utakmice i to:

Borac – Radnik 19:00h

Meč koji bi nam mogao ponuditi mnogo toga a najviše pogodaka, oba kluba su u solidnoj formi pa se nadamo dobroj fudbalskoj predstavi u Banja Luci.

Željezničar – Krupa 19:30h

Kolo zatvaraju upravo ova dva kluba, Željezničar je potpuni favorit te sve osim pobjede plavih na Grbavici bi bio neuspijeh i iznenađenje.