Connect with us

A selekcija

Menalo: Daleko sam u redu što se tiče Hrvatske

Menalo: Daleko sam u redu što se tiče Hrvatske

Mladi fudbaler Širokog Brijega, Luka Menalo ove sezone oduševio je svojim igrama u PLBiH, pa je zbog toga dobio poziv Roberta Prosinečkog.

Zaigrao je u dvije prijateljske utakmice BiH u SAD-u, ali i potpisao ugovor s Dinamom kojem će se pridružiti sljedeće sezone.

Menalo je govorio o mogućem nastupu i za Hrvatsku, Edinu Džeki, Robertu Prosinečkom…

“Igrao sam za BiH dvije utakmice na turneji u SAD-u. Obje su bile prijateljske. Moram biti realan i priznati da sam daleko u redu što se tiče reprezentacije Hrvatske. Imaju veliki broj vrhunskih igrača”, odgovorio je Menalo na pitanje o eventualnom pozivu u dres Vatrenih, a zatim se dotakao BiH i selektora Prosinečkog.

“BiH je izabrala mene. Selektor Prosinečki me pozvao, dao mi šansu na velikoj sceni, a to se ne zaboravlja. Prosinečki me oduševio. Direktan je, daje uvijek podršku, insistira na igri, a ne destrukciji, to je pravo uživanje za igrača.”

Luka Menalo je također istakao da je Edin Džeko svjetska klasa.

“Džeko je svjetska klasa. To je demonstrirao protiv Barcelone. Onako nešto može jako malo igrača”, rekao je Menalo, koji je za kraj intervjua prokomentarisao i svoje buduće akcije u dresu reprezentacije.

Click to comment

More in A selekcija