Connect with us

Novosti

Malkočević: Hrustanović je jedan od zanimljivijih pojedinaca

Malkočević: Hrustanović je jedan od zanimljivijih pojedinaca

Fudbalska reprezentacija BiH do 16 godina odradila je mini pripreme od 8. do 11. januara u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Selektor Sakib Malkočević je zadovoljan viđenim, a za BNM.ba je istakao da je najvažnije da igrači kontinuirano igraju u svojim klubovima.

“Teško je dati neki ozbiljniji sud nakon samo nekoliko treninga. Dječaci su pokazali želju da se nametnu, ima tu i određenog kvaliteta. Ima još puno vremena do kvalifikacija. Sad je najvažnije da svi igraju u svojim klubovima, a do početka kvalifikacija imat ćemo dovoljno provjera da odaberemo najbolje”, rekao je Malkočević na početku razgovora za naš portal.

Malkočević je prvi selektor koji je neku našu mladu reprezentaciju odveo na veliko takmičenje, a taj uspjeh je ponovio dva puta.

“Teško je bilo šta prognozirati ili obećati kada vidimo kakvu smo grupu doveli. Na nama je da damo maksimum i da iskoristimo priliku koja nam se ukaže”, dodaje selektor U16 i U17 reprezentacija BiH.

Jedan od fudbalera na ovim pripremama bio je i igrač FK Mladost DK, Anes Hrustanović.

“Teško je sada suditi o pojedincima. Ima nekoliko zanimljivih igrača, a Anes je jedan od njih”, ističe Malkočević.

Malkočević je istakao da bi mu bilo mnogo lakše raditi kada bi generaciju koju preuzme u U16 selekciji vodio sve do U21 reprezentacije.

“Većina reprezentacija rade po tom sistemu i po mom mišljenju je to dobro. Ipak, mi radimo drugačije i trudimo se da uz dobru saradnju svih selektora na kraju ostanu oni najbolji”.

Za dva dana Malkočević će u Zenici okupiti i U17 selekciju BiH koja će za vrijeme četverodnevnih priprema odraditi šest treninga.

Click to comment

More in Novosti