Connect with us

A selekcija

GOTOVO JE: Zmajevi dobivaju novo pojačanje!

GOTOVO JE: Zmajevi dobivaju novo pojačanje!

Robert Prosinečki je u ponedjeljak objavio spisak igrača za utakmice sa Finskom i Grčkom, a na njemu su od novih imena samo povratnici – Mato Jajalo, Armin Hodžić i Izet Hajrović.

Ipak, već u novembru mogli bismo vidjeti novo ime na pripremama Zmajeva, jer se za Bosnu i Hercegovinu, ispred Slovenije, odlučio 24-godišnji veznjak Maribora, Dino Hotić.

Hotić je dobio pasoš naše zemlje, a sada čeka FIFA-inu potvrdu o promjeni sportskog državljanstva. Osim na poziciji veznjaka, Hotić će pojačati konkurenciju Višći i Hajroviću na desnom krilu.

On je jedan od najvažnijih igrača trenutnog prvaka Slovenije za koji je odigrao 150 utakmica na kojima je postigao 21 pogodak i upisao 30 asistencija. Ove sezone je na 11 utakmica postigao četiri gola i uknjižio tri asistencije.

Dino je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Slovenije u kojima je na 51 nastupu postigao 10 pogodaka.

Karijeru je započeo u ASK Bravo iz kojeg 2011. godine prelazi u Maribor. Igrao je na posudbama u Verzeju i Krškom, a od 2016. godine je naizostavan član ekipe s Ljudskog vrta.

Hotić je rođen u Ljubljani 1995. godine, ali su mu roditelji porijeklom iz okoline Ključa, pa zato ima pravo da igra za Zmajeve. Dobrodošao!

Click to comment

More in A selekcija