Connect with us

A selekcija

Dino Hotić u razgovoru sa BNM portalom: “Sa nestrpljenjem čekamo utakmicu.”

Dino Hotić u razgovoru sa BNM portalom: “Sa nestrpljenjem čekamo utakmicu.”

Dino Hotić je jedan od tri reprezentativca koji dolaze iz belgijske lige. Sezonu je u svom Cercle Brügge započeo veoma dobro. Desno krilo belgijskog prvoligaša nakon osam utakmica upisao je dva gola i dvije asistencije.

Pa da počeli smo prvenstvo dobro. Trenutno imamo četiri pobjede i četiri poraza. Mogu reći da sam zadovoljan sa sobom, ali uvijek može bolje naravno. Stalno radim na tome da budem jos bolji.  Zbog toga vjerujem da mogu još više postići, ako Bog da“, uvjeren je nekadašnji omladinski reprezentativac Slovenije. Za omladinske selekcije Slovenije Hotić je upisao 51 nastup i postigao deset golova.

Nakon što je Haris Duljević otpao sa spiska, prvi kandidat koji se nametnuo kao njegova zamjena bio je upravo Hotić. Dobar performans u Belgiji zapazio je i selektor Dušan Bajević.

“Siguran sam da je svakom fudbaleru san igrati za svoju reprezentaciju. Tako je naravno i kod mene. Počašćen sam pozivom u reprezentaciju i jako sam sretan zbog toga“, za BNM govori nogometaš rođen u Ljubljani.

Foto: bild.ba

Foto: nfsbih.ba

Pred reprezentacijom BiH je jedan veliki zadatak. Povrede su zadale glavobolju selektoru Bajeviću, ali atmosfera u ekipi je ipak na  nivou i svi koji su na raspolaganju spremni su dati svoj maksimum za ovaj veliki cilj.

“Atmosfera je odlična i svi sa velikim nestrpljenjem očekujemo večerašnju utakmicu. 

Treniralo se dobro i bit ćemo spremni za ovo večeras. Poslije ove, očekuju nas i još dvije utakmice u Ligi nacija. Ovih dana smo dobro radili i dat ćemo sve od sebe. Na kraju ćemo vidjeti šta će nam to donijeti“, za kraj razgovora dodao je nekada ponajbolji igrač NK Maribora.

Razgovarao: Belmin Habibović

Click to comment

More in A selekcija