Connect with us

A selekcija

Anel Ahmedhodžić za BNM: Zahvalan sam navijačima!

Anel Ahmedhodžić za BNM: Zahvalan sam navijačima!

Nakon nedjeljne pobjede od 4 -0 protiv ekipe IK Sirius, Malmö FF, za koji nastupa naš Anel Ahmedhodžić, je i matematički osigurao titulu prvaka Švedske. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavlje je moglo da počne. Svoju prvu titulu naš reprezentativac proslavio je sa svojim prijateljem i saigračem Adijem Nalićem. Prva titula, proslava, bosanska muzika, druženje, činilo se da ovu noć ne može ništa pokvariti, a onda šok.

Spakovan kofer i korona

Iz kluba je došla obavijest da je kapiten ekipe Anders Christiansen, pozitivan na Korona virus. Obzirom da su nekoliko sati ranije svi njegovi saigrači bili u izravnom kontaktu sa njim, klub je naredio izolaciju i zabranio putovanje van Švedske. Iako je imao spakovan kofer i radovao se okupljanju, Ahmedhodžić je ipak morao u izolaciju.

“Imao sam spakovan kofer i radovao sam se odlasku u BiH. Na prošlom okupljanju sam se osjećao odlično i naravno da sam sa nestrpljenjem čekao kada ću ponovo zaigrati za reprezentaciju. Nisam ja bio jedini koji je ostao razočaran. Moj timski kolega, Arnor Traustason, koji je trebao igrati baraž sa svojom reprezentacijom Islanda, također neće moći otputovati. Svi treninzi kluba su također otkazani do sljedećeg ponedjeljka.“, za BNM govori naš reprezentativac, koji će po svemu sudeći srušiti rekord Zlatana Ibrahimovića, kada je u pitanju visina izlaznog transfera švedske lige.

Kontaktirao sam NS BiH

Jučer se u bh. medijima pojavilo se saopštenje iz Nogometnog saveza  BiH, u kojem se između ostalog spominje i nedolazak Anela Ahmedhodžića, te se navodi da nema zvaničnih informacija o tome zašto se nije pojavio. Tim povodom danas je na twiteru švedskog kluba postavljena izjava sportskog direktora Malmöa, Daniela Anderssona.

“Anel ima lakšu ozljedu, a budući da smo nedavno imali potvrđeni slučaj covid-19 u timu, ne želimo da on putuje. To bi značilo i povećani rizik od infekcije. Bio sam u kontaktu s Nogometnim savezom BiH i objasnio sam kako smo postupili, nakon nedjeljne utakmice, na osnovu trenutne situacije.“, riječi su Daniela Anderssona, sportskog direktora Malmö FF-a.

Hvala navijačima

Iako je ova situacija negativno utjecala i na Ahmedhodžića, jedna stvar je ipak popravila raspoloženje nogometaša koji bi već na zimu mogao ostvariti trasfer u jedan od velikih europskih klubova.

“Ono što mi mnogo znači u ovome svemu jeste ta ogromna podrška navijača. Dobio sam zaista fantastične poruke od naših ljudi iz raznih krajeva, ali najviše ih je bilo iz BiH. Jako sam zahvalan tim ljudima, svaka poruka za mene ima značaj. Skoro da je nemoguće zahvaliti se svakom pojedinačno, ali evo ovom prilikom se zahvaljujem svima na velikoj podršci i divnim riječima.“, za kraj razgovora za BNM ističe nogometaš koji je već nakon prvog nastupa u nacionalnom dresu osvojio srca brojnih navijača i pokazao se kao veliki zalog za budućnost naše reprezentacije.

Razgovarao: Belmin Habibović

Click to comment

More in A selekcija