Connect with us

A selekcija

Advan Kadušić za BNM: “Trebamo gledati prema naprijed!”

Advan Kadušić za BNM: “Trebamo gledati prema naprijed!”

Jedan od debitanata na sinošnjoj utakmici protiv reprezentacije Nizozemske bio je i Advan Kadušić. Nakon osamnaest nastupa za mlađe selekcije našeg nacionalnog tima Kadušič je sinoć upisao i prvi nastup za A selekciju.

“Osjećaj je predivan zaista. Uživao sam u svakom trenutku. Čast je igrati sa našim najboljim igračima i biti tu s njima. Na Nizozemsku se ne trebaju trošiti riječi. Znamo svi ko su i šta predstavljaju u svijetu fudbala. Drago mi je što sam igrao baš protiv njih jer tek onda vidiš na kojem si ti nivou.“, za naš portal govori dvadesetdvogodišnji desni bek reprezentacije.

Pred debi za reprezentaciju, posebno protiv tako velike reprezentacije kakva je Nizozemska, trema se nameće sama od sebe.

“Uvijek je tu doza treme, još posebno sad na debiju. Ali nakon što je krenula utakmica na sve sam zaboravio. Bio sam koncentrisan samo na igru i trenerove zadatke.“, kazao je Kadušić.

Ono što je pomalo neočekivano jeste taj bez oporavak od tako iscrpljujuće utakmice kakva je bila ona na Grbavici protiv Sj. Irske. Sinoć se na Bilinom polju nisu vidjeli ni tragovi fizičkog umora, niti psihološki pad ekipe. Vidjeli smo jaku volju da se što prije i jače krene naprijed.

“Svima nam je teško pao poraz! Vjerovali smo da ćemo proći i sve smo uradili da to i ostvarimo. Napravili smo dosta prilika i bili bolji protivnik, ali eto na kraju nismo uspjeli.  Članovi stručnog štaba i iskusniji igrači su nam kazali da dignemo glave i da se borimo dalje. Svaki dan je novo dokazivanje i treba gledati prema naprijed. Želimo biti još mnogo bolji.“, riječi su nogometaša Celja.

Nažalost debi Kadušića završio je nakon svega 45 minuta. Na poluvremenu je osjetio bol u zadnjoj loži, a medicinski tim reprezentacije nije želio ništa rizikovati. Selektor Duško Bajević je Advana ostavio u svlačionici i na njegovo mjesto ubacio Seada Kolašinca.

“Pricao sam sa medicinskim timom na poluvremenu i rekli su da je najbolje da izvršimo izmjenu, kako se ne bi pogoršalo stanje. Više ćemo saznati na detaljnijem  pregledu.“, za kraj razgovora za BNM dodao je naš nogometni reprezentativac.

Razgovarao: Belmin Habibović

Click to comment

More in A selekcija