Folge uns!

Allgemein

BNM-TALENT-SCOUTING: Adnan Alagić, kapiten Dynamo Dresdena

BNM-TALENT-SCOUTING: Adnan Alagić, kapiten Dynamo Dresdena

Još jedan od mladih bh. igrača koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi za mlade je i Adnan Alagić, defanzivac Dynamo Dresedena. Sami nastupi u ovako jakoj konkurenciji svojevrsno priznanje za osamnaestogodišnjeg stopera.

 

“Dobar je osjećaj nastupati u Bundesligi. Liga je jako kvalitetna i imam mogućnost da se natječem sa nekim od najboljih mladih igrača Evrope.“, u razgovoru za BNM ističe Alagić.

 


Iako je prethodnih godina nastupao za mlađe selekcije berlinske Herthe, u ljeto 2019. godine prelazi u Dynamo i to se pokazalo kao dobar potez stamenog bh. stopera.
“Prezadovoljan sam u Dynamo Dresdenu. Zbog dobrih utakmica u juniorima dobio sam poziv i da se prikljucim seniorskoj ekipi. Dat ću sve od sebe i u budućnosti i potruditi se naša ekipa primi što je jmanje moguće golova, jer se naš defanzivni učinak najviše ogleda po statistici.“, govori mladi nogometaš rođen u Berlinu.

 

Kapitenska traka i reprezentacija

 

Koliko u Dynamu računaju na Adnana govori i podatak da je za kratko vrijeme postao i kapiten tima. Kapitenska traka predstavlja čast, ali i obavezu.

 

“Kao kapiten nastojim na sebe preuzeti najveću odgovornost i tražiti od svojih saigrača visok nivo discipline i stopostotni fokus na zajednički cilj, a to je pobjeda!

U ovoj sezoni očekujem da moja ekipa i ja ostvarimo što bolje rezultate, ali i da debitujem za prvi tim.“, govori nogometaš čija su neke od glavnih karakteristika dobra duel igra, skok, uspostava napada i organizacija ekipe.

 


Kako se trudi da iz dana u dan napreduje, svjestan je i stvari koje mora popraviti u svojoj igri.

“Pa recimo da igru ljevom nogom moram još poboljšati da bi bila na nivou Emira Spahića iz najboljih dana.“, govori mladi Alagić.

 

Ovaj 193 cm visok osamnaestogodišnjak upisao je i 7 nastupa za U17 reprezenaciju BiH. Kada su u pitanju nacionalne utakmice, to su posebna iskustva.

 

“Stvarno je poseban osjećaj igrati za zemlju koju najviše voliš. Saigrači iz reprezentacije su odlični momci i svakom od njih želim da naprave velike karijere.“, na kraju razgovora za BNM ističe mladi bh. reprezentativac čije su najveće želje njegovo zdravlje i zdravlje porodice koja mu je najveća podrška u svemu.

Razgovarao: Belmin Habibović

Klicke um zu kommentieren

Mehr von Allgemein