Folge uns!
Foto: FKSarajevo.ba

Allgemein

BNM-INTERVIEW: “U ovim utakmicama dajemo više od maksimuma!”

BNM-INTERVIEW: “U ovim utakmicama dajemo više od maksimuma!”

Jedan od nogometaša koji je prošao sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije je dvadesetogodišnji veznjak FK Sarajevo, Đani Salčin. Od U15 selekcije pa do U19 Salčin je upisao 31 nastup. Poziv za U21 se nametao sam po sebi. Za U 21 Salčin je već upisao tri nastupa i spreman dočekuje naredne aktivnosti ekipe selektora Slobodana Starčevića.

 

“Igranje za svoju državu je uvijek bio najveći san za mene. Presretan sam što sam dio ove ekipe. Ove utakmice uvijek izvuku iz nas više od našeg maksimuma, koliko god to nemoguće zvučalo. Igrati za reprezentaciju je najveća privilegija koju može imati jedan nogometaš.“, za BNM govori Đani Salčin.

 

Foto: leaderlive.co.uk

Foto: leaderlive.co.uk


Ovo reprezentativno okupljanje ostat će upamćeno i zbog brojnih otkaza. U 21 reprezentacija favoriziranu selekciju Belgije dočekuje desetkovana zbog izostanaka nekih od ključnih igrača. Ovo je sigurno otežalo posao selektoru našeg mladog tima.

 

“Kao i svi drugi, tako i mi imamo tih nedostataka i problema zbog trenutne situacije. Siguran sam da svi momci koji su tu su i najbolji U21 nogometaši naše zemlje. Naravno da će nam nedostajati igrači koji nažalost ne mogu nastupiti, ali mi smo reprezentativci Bosne i Hercegovine. Tako se moramo i postaviti i ništa ne smije utjecati na naše pripreme za utakmicu sa Belgijom.“, odlučan je mladi nogometaš aktuelnog prvaka naše zemlje.

 

Foto: fksarajevo.ba

Foto: fksarajevo.ba


Nadam se pobjedi

 

Đani je nastupio i u prethodnoj utakmici kvalifikacija, protiv selekcije Njemačke. Naša selekcija, iako minimalno poražena, pružila je snažan otpor jednoj velesili kakva je Njemačka. Sličnom performansu naš mladi nogometaš nada se i protiv Belgije.

 

“Protiv Njemačke smo dokazali da se kao tim može puno toga postići. Falilo nam je malo više mirnoće i hrabrosti da bismo napravili bolji rezultat. Nadam se da ćemo protiv Belgije biti hrabriji i da ćemo kao tim pružiti sjajnu partiju i ako Bog da slaviti.“, u razgovoru za BNM ističe ovaj Mostarac.

Foto: GettyImages

Foto: GettyImages

Budućnost je uvijek nepredvidiva. Ne znamo šta nas sutra čeka, ali iz dana u dan trebamo težiti napretku i dati sve da ga ostvarimo. Takvog mišljenja je i Salčin.

 

“Svakom igraču je san igrati za klubove iz liga petice. Tako i meni. Trenutno sam fokusiran na ispravan razvoj i na karijeru u Sarajevu. Idem korak po korak i nadam se da ću za 5 godina biti puno bolja verzija sebe. Gdje? Vrijeme će pokazati.“, za kraj razgovora dodaje ovaj 179 cm visok ofanzivni veznjak.

Razgovarao: Belmin Habibović

Klicke um zu kommentieren

Mehr von Allgemein