Folge uns!
Foto: FS BiH

Allgemein

BNM-Interview: Nardin Mulahusejnović, prvi strijelac slovenske lige

BNM-Interview: Nardin Mulahusejnović, prvi strijelac slovenske lige

Nakon dvije godine provedene u višestrukom prvaku Slovenije, Mariboru, Nardin Mulahusejnović je ovog ljeta promijenio sredinu i prešao u Koper. Želja za stalnim igranjem bila je presudna.

“Želio sam napustiti Maribor i otići negdje gdje bih više igrao. Za prelazak u Koper najviše je zaslužan moj saigrač i kapiten Kopra, Dare Vršić. koji je želio da dođem. Pristao sam, moj menadžer je sve dogovorio sa klubom i evo, tu sam.“, za BNM govori Mulahusejnović.

Foto: Mulahusejnovic/FanPage

Foto: Mulahusejnovic/FanPage

Cilj je domoći se Europe

Koper se nakon nekog vremena ponovo vratio u elitu. Odmah po ulasku u najviši rang slovenskog nogometa postavili su visoke cijljeve, to je također jedan od razloga zbog kojeg je ovaj stasiti nogometaš porijeklom iz Gračanice tu.

“Klub ima velike ciljeve već u prvoj sezoni. Želimo se domoći Europe i bit će mi drago ako svojim golovima pomognem u tome.“, ističe nekadašnji U21 reprezentativac BiH.

Foto: Mulahusejnovic/FanPage

Foto: Mulahusejnovic/FanPage

Mulahusejnoviću nije mnogo trebalo da se prilagodi u novoj sredini. Odmah po dolasku počeo je postizati pogotke. Trenutno je prvi strijelac lige, u dosadašnjih sedam utakmica pet puta tresao mrežu protivničke ekipe.

“Hvala Bogu zadovoljan sam, zasad dobro ide. To je ono što sam želio i očekivao po dolasku u novi klub i nadam se da ću ovako i dalje nastaviti ako Bog da. Od mene možete očekivati da ću uvijek pružati maksimum gdje god i protiv koga god budem igrao.“, govori 190 cm visoki bosanskohercegovački napadač.

San je reprezentacija BiH

Sljedeće kolo na rasporedu je sutra, kada Koper gostuje Mariboru. Ovog puta Nardin će na Ljudski vrt izaći kao gost. Ukoliko postigne pogodak, slavlje neće izostati.

“Osjećat ću se isto kao i protiv svakog drugog. Moj klub je Koper, a svi ostali su na terenu moji protivnici. U slučaju da postignem pogodak, naravno da ću se radovati. Ja sam profesionalac. To je nogomet. Nekada tugujete, ali ako se pruži prilika za radost, zašto se ne radovati?“, govori nekadašnji prvotimac mostarskog Zrinjskog.

Foto: Mulahusejnovic/FanPage

Foto: Mulahusejnovic/FanPage

Svi imaju neke svoje želje i nedosanjane snove. Nardinu su tek 22 godine i sigurno je da njegove najbolje utakmice tek prestoje.

“Prvenstveno želja mi je da budem zdrav. Što se tiče ostalih ciljeva to je definitivno Liga prvaka i reprezentacija. Želio bih jednog dana nastupiti na nekom velikom takmičenju sa reprezentacijom. Da slavi cijela država i svi ljudi koji je istinski vole.“, za kraj ovog ugodnog razgovora dodao je prvi strijelac slovenske lige, Nardin Mulahusejnović.

Razgovarao: Belmin Habibović

Klicke um zu kommentieren

Mehr von Allgemein