Connect with us

Novosti

Zimski kamp za U-15 igrače

Zimski kamp za U-15 igrače

U Trening kampu u Zenici u toku je zimski kamp za „U-15“ reprezentativce Bosne i Hercegovine koji se završava sutra kada će se u saradnji sa Centrom za edukaciju NS/FS BiH izvršiti testiranje igrača.

Na čemu se najviše radilo u protekla dva dana govori selektor Zoran Erbez:

„Posebnu pažnju posvetili smo radu na tehničkim elementima kao i provjeri koliko oni razumiju neke taktičke zamisli u situacionoj igri na terenu. Zadovoljni smo njihovim radom i zalaganjem kao i generalno ponašanjem igrača.“

„Važno je istaći“, nastavlja Erbez:“ Da Savez ulaže velike napore kako bi nastavili kontinuitet ranog selektiranja a sada smo imali priliku pozvati veći broj igrača, koji će kasnije biti u konkurenciji za reprezentaciju. Povećali smo i broj okupljanja, kao i učešća na različitim turnirima, što je značajno za razvoj mladih fudbalera. Mogu reći da je ova generacija, koju čine igrači rođeni 2005., izuzetno talentovana i perspektivna te da mnogo obećava. Uz kvalitetan rad, ovo je generacija koja može mnogo napredovati. Oni će priliku za dokazivanje imati u aprilu, na turniru koji svake godine Savez organizuje u znak sjećanja na našeg legendarnog Josipa -Škiju Katalinskog“.

(nfsbih.ba)

Click to comment

More in Novosti