Connect with us

Allgemein

Sušić poslao poruku navijačima i najavio bespoštednu borbu za Svjetsko prvenstvo!

Sušić poslao poruku navijačima i najavio bespoštednu borbu za Svjetsko prvenstvo!

Mateo Sušić, kapiten Sheriffa iz Tiraspola, koji je od ove godine standardan na spsikovima Mehmeda Baždarevića, govorio je za BNM.ba pred utakmicu sa Estonijom.

“Pa očekivanja od utakmice sa Estonijom za mene su velika. Mislim, normalno, mi smo kvalitetnija ekipa, no Estonija je zadnjih godina složila dobru radnu reprezentaciju koja može pružiti dobar otpor, tako da u utakmicu moramo ući sa 150% i početi ove kvalifikacije pobjedom pogotovo što igramo pred domaćom publikom i da ne dozvolimo da nam se ponovi početak prošlih kvalifikacija, tako da je za mene ovo najbitnija utakmica.”

“Pa realno dometi sa obzirom na kadar naše reprezentacije mislim da su veliki i mislim da trebamo postavit cilj ispred sebe, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Opet ponavljam, zato je važno da počnemo kvalifikacije pobjedom i dobijemo na samopouzadnju pred predstojeće utakmice”, kazao nam je Mateo o dometima naše reperzentacije, te se osvrnuo na mogući odlazak u jači klub.

“Pa dobro, želja za jačim klubom i ligom uvijek postoji, ali opet ne bih volio da forsiram odlazak iz kluba u kojemu sam već dvije godine… Kapiten sam i sad da tražim odlazak iz Sheriffa bez neke ponude koja bi zadovoljila klub ne bi bilo u redu sa moje strane.”

Za kraj je poslao poruku vjernim navijačima naše reprezentacije:

“Poruka navijačima je ta da budu uz nas kao i sve dosadašnje kvalifikacije i kad je teško i kad je dobro, a mi ćemo im vratiti sve na terenu!”

Bh. reprezentacija okuplja se 29. augusta na Ilidži gdje će odraditi dio priprema, a onda se preseliti u Trening centar u Zenici.reklama

Click to comment

More in Allgemein