Connect with us

Nagađanja

Mihojević pred transferom karijere

Mihojević pred transferom karijere

Bh. reprezentativac Marko Mihojević ima sjajnu sezonu u AUE, gdje je jedan od najboljih igrača ekipe. Ne samo to, Mihojević je i nekoliko puta bio u idealnom timu kola njemačke Cvajte.

Sjajne igre su mu u 2019. godini donijele i status seniorskog reprezentativca BiH, a jedan je od rijetkih fudbalera koji je prošao sve omladinske selekcije naše zemlje. Afirmaciju je stekao sjajnim igrama u FK Sarajevo, gdje je slovio za jednog od najbolih defanzivaca PLBiH.

Pomenute partije u AUE-u, mogle bi mu donijeti i transfer karijere. Prema saznanjima portala Sportske.ba, Mihojević je na radaru Eintrachta iz Frankfurta, koji igra nokaut fazu Evropa lige.

Timu iz Frankfurta nije strano da dovodi igrače iz naše regije. Sjajne partije je pružao Jović, tu su Kostić, Gaćinović, dres je Eintrachta nosio i Haris Seferović, na klupi je bio Niko Kovač, a mladi reprezentativac naše zemlje, Marijan Ćavar, također je član Eintrachta.

Tim iz Frankfurta je poznat po jakoj skauting službi, a igre Mihojevića nisu prošle nezapažene. Da li će Mihojević završiti u Eintrachtu, ostaje nam da vidimo, ali sigurno da će mu sjajne igre što prije donijeti transfer kariejre.

Za A tim naše zemlje, Mihojević je odigrao tri utakmice, a u 2019. godini je došao i do milionske vrijednosti prema podacima transfermarkta.

(H.Z./Sportske.ba)

Click to comment

More in Nagađanja