Connect with us

A selekcija

Memiševiću se širom otvaraju vrata reprezentacije?

Memiševiću se širom otvaraju vrata reprezentacije?

Defanzivac holandskog Groningena Samir Memišević (25) u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje u svom klubu, a u prošlom kolu izabran je i u najbolji tim kola sa ocjenom 8.1.

Memiševiću je primarna pozicija naravno štoper, ali ove sezone je pokazao da jako dobro može odigrati i u veznom redu, a ni postizanje golova nije mu bilo strano, obzirom da je postigao već dva. Po jedan protiv PSV-a i Brede.

Bivši fudbaler bijeljinskog Radnika je za našu reprezentaciju debitovao pod palicom Mehmeda Baždarevića 29. maja 2016. u St. Gallenu protiv Španije (3:1), a odigrao je i jednu utakmicu kod Roberta Prosinečkog, onu u Razgradu 23. marta ove godine protiv Bugarske kada je popunio poziciju desnog beka.

Iako Samir do sada nije dobijao mnogo prilike za igru u reprezentaciji, stvari bi po njega mogle krenuti bolje već 2019. godine i to zahvaljujući Ognjenu Vranješu.

Naime, kao što već svi znate, Vranješ je ove godine napravio mnogo ispada, a posljednji i najveći u nizu je tetovaža četničkog nadvojvode iz Drugog svjetskog rata, zločinca momčila đujića i tako je sebi zatvorio vrata reprezentacije.

Ovo Vranješu nije prva sporna tetovaža, obzirom da je 2015. godine uradio tetovažu granica Republike Srpske.

Inače, Memišević već odavno igrama u Groningenu zaslužuje poziv u reprezentaciju, a ni mnogim navijačima nije jasno kako za njega do sad nije bilo mjesta.

 

Click to comment

More in A selekcija