Connect with us

A selekcija

Memišević za BNM: Natopit ću dres znojem, dat ću sve od sebe

Memišević za BNM: Natopit ću dres znojem, dat ću sve od sebe

Robert Prosinečki jučer je objavio spisak fudbalera na koje će računati u duelima protiv Bugarske i Senegala.

Na spisku se našlo i ime defanzivca Groningena, Samira Memiševića, kojem će ovo biti povratak u nacionalni tim.

“Divno je biti član reprezentacije i predstavljati svoju državu. Neopisiv je osjećaj nositi grb svoje domovine na srcu i natapati njen dres znojem”, rekao je Memišević za BNM.ba.

Memišević je jedini nastup za reprezentaciju upisao 29. maja 2016. godine u St. Gallenu (Švicarska) kada smo u prijateljskom meču poraženi od Španije rezultatom 3:1.

“Općenito mi je 2016. godina ostala u lijepom sjećanju. Osvojio sam Kup BiH s Radnikom, debitovao za reprezentaciju, otišao u Groningen… Žao mi je što zbog papirologije nisam išao na Kirin Kup u Japan, ali šta je tu je, bitno je ono što slijedi”, dodaje Memišević.

“Žao mi je što u prethodnom periodu nisam bio član reprezentacije, ali sada kada sam ponovo dobio priliku, dat ću sve od sebe da se izborim za svoje mjesto među najboljim fudbalerima naše zemlje”, dodao je na kraju pouzdani stoper holandskog prvoligaša.

Podsjetimo, Zmajevi 23. marta u Razgradu igraju protiv Bugarske, dok im je četiri dana kasnije u francuskom Le Havreu protivnik reprezentacija Senegala.

(Eldar Ganibegović, BNM.ba)

Click to comment

More in A selekcija