Connect with us

Allgemein

Memišević poslao oproštajnu poruku Radniku te najavio borbu za najdraži dres

Memišević poslao oproštajnu poruku Radniku te najavio borbu za najdraži dres

Nakon sjajnog transfera i prelaska iz bijeljinskog Radnika u holandski Groningen Samir Memišević je u razgovoru za BNM, između ostalog poslao i oproštajnu poruku bivšem klubu.

„Što se tiče Radnika emocije su velike i lijepe jer sam se u tome klubu afirmisao kao igrač, osvojio sam dosta trofeja, a jedno od tih je Kup BiH, najmasovnije takmičenje u BiH. Zahvalio bih se navijačima koji su uvijek bili uz mene, upravi i igračima koji su mi davali podršku.“

I s novim klubom ima visoke ciljeve: „Ciljevi za Groningen su prvo da se ustalim u ekipu tj. da igram, a ambicije kluba su Evropa pa ćemo vidjeti.“

„Groningen je veliki klub sa tradicijom, imao sam puno ponuda mđutim mislim da je ovo prava opcija za mene. Kad bi se ustalio u novom klubu mislim da je realno da očekujem poziv seektora jer sad bi došao iz veoma velikog evropksog kluba“, priča nam Samir o nadama i mogućnostima da ponovo obuče najdraži dres.

„Ima dosta razlike između holandskog i bh. fudbala. Brži je fudbal dosta i momci su puno spremniji u Holandiji, nego u BiH“, rekao je Memišević kojem smo poželjeli mnogo sreće u Holandiji.

Nije se našao na jučerašnjem Mešinom spisku za Estoniju, ali ukoliko nastav sa sjanim partijama u Holandiji, očekujemo ga na nekoj od narednih reprezentativnih akcija.

Prije je Samir nastupao za Slaven iz Živinica, tuzlansku Slobodu, te Tepeoptik i Bežaniju u Srbiji.

reklame

Click to comment

More in Allgemein