Connect with us

BH Telecom Premijer Liga

Maksimović vodi Borac protiv Mladosti

Maksimović vodi Borac protiv Mladosti

Fudbalski klub Borac jučer je ostao bez šefa stručnog štaba nakon što je ostavku podnio mladi bh. stručnjak Igor Janković.

Janković je na kormilu Borca bio od decembra 2017. godine, vjerovao je da će s banjalučkim klubom napraviti pozitivnu priču koja je najavljivana, međutim od toga se malo šta desilo. Zbog cjelokupne situacije koja vlada na Gradskom stadionu odlučio se poslije jučerašnjeg treninga pozdraviti sa fudbalerima i dignuti sidro.

Na klupu bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine će, barem privremeno, definitivno sjesti 33-godišnji Marko Maksimović koji je prethodno u Borcu obnašao funkciju pomoćnog trenera. Nekadašnji član Borca, Sarajeva, Leotara i Istre 1961 će voditi crveno-plave u predstojećoj utakmici protiv Mladosti, a o njegovoj budućnosti će se, prema riječima direktora Dejana Lukendića, raspravljati za vrijeme reprezentativne pauze, prenosi SportSport.ba.

Maksimović je trenersku karijeru započeo u BSK-u iz BanjaLuke, kojeg je prošle godine doveo do druge pozicije u Drugoj ligi Republike Srpske (Zapad), nakon čega je prekomandovan u stručni štab premijerligaša Borca.

Borac trenutno zauzima drugo mjesto u Ligi za opstanak i može se reći da je već osigurao opstanak u društvu najboljih.

Click to comment

More in BH Telecom Premijer Liga