Connect with us

BH Telecom Premijer Liga

Đurić: Malo ko je očekivao ovakve rezultate

Đurić: Malo ko je očekivao ovakve rezultate

Iako ima 35 godina na plećima, Velibor Đurić ove sezone doživljava svoju drugu mladost igrajući za Radnik iz Bijeljine.

Iskusni Đurić je veoma važna karika u igri bijeljinskog premijerligaša, što se vidjelo i u prošlom kolu protiv Zrinjskog, kada je postigao pogodak za svoj tim. Ipak, isti nije proslavio iz poštovanja prema Zrinjskom za koji je igrao u periodu od 2013. do 2015. godine.

“Dobro smo počeli ovo proljeće, to je zaista za svaku pohvalu. Nismo imali lake utakmice, ali smo igrali lepršavo na rezultat. Kada igrate protiv ekipe kakve su Sarajevo, Široki Brijeg i aktuelni prvak Zrinjski nije ni malo lako, jer se te ekipe bore za sam vrh bh. fudbala i izlazak na evropsku scenu, ali smo uspjeli da se svojim kvalitetom nametnemo ekipama iz vrha i da zabilježimo rezultate koje je malo ko od nas očekivao. Veliki uspjeh je i ovaj naš plasman u Ligu za prvaka BiH, ali mi i dalje želimo da se dokazujemo i nadam se da ćemo do kraja održati kontinuitet dobrih igara”, rekao je Đurić.

Đurić se prisjeća momenta kada je odlučio da obuče dres Radnika, gdje je naišao na razumijevanje prvog čovjeka Radnika, predsjednika Mladena Krstajića.

“U Radniku mi je lijepo nakon nekoliko godina odsustva od kuće. Brzo sam se dogovorio kada sam prelazio u Radnik sa predsjednikom Mladenom Krstajićem, koji je prihvatio sve o čemu smo razgovarali i dugujem mu veliku zahvalnost. Radnik je danas stabilan i perspektivan klub pred kojim je svijetla budućnost, a koji se bori rame uz rame sa ostalim timovima iz Premijer lige u borbi za što bolji plasman. Dobro sam se uklopio u tim, a mlađu fudbaleri su ti koji od mene mogu dosta toga da nauče, jer sam prošao mnogo klubova i osvajao dosta trofeja u karijeri”, istakao je Đurić.

Nakon karijere iskusni vezista razmišlja se okrenuti trenerskom poslu, ali kaže da je za sada još rano govoriti o trenerskom pozivu.

“Jednom kada fudbal uđe u čovjeka teško izlazi, pa je za nas koji smo na kraju fudbalske karijere manje-više se opredjeljujemo za trenerski poziv. Međutim, još je rano govoriti o tome, želim u Radniku da napravimo rezultat, što je cilj i meni i igračima, a i klupskom rukovodstvu, pa ću dalje razmišljati o daljim koracima što se tiče fudbala”, rekao je Đurić.

Click to comment

More in BH Telecom Premijer Liga