Connect with us

BNM - talent - scouting

D. BEGOVIĆ: Iznenadila me fizička spremnost u Engleskoj!

D. BEGOVIĆ: Iznenadila me fizička spremnost u Engleskoj!

Denis Begović, mlađi brat našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića najnovije je pojačanje Bristol City-a. U intervju za naš portal BNM.ba, Denis je pričao o novom klubu, promjenama u životu i kako će ova situacija utjecati na njegovu budućnost.

 

BNM: Kao prvo, puno hvala ti Denise što si odvojio vrijeme za naš portal BNM.ba. Kako se u ovom trenutku osjećaš?

D. Begović: Zahvaljujem se na pozivu. Odlično se osjećam, hvala na pitanju.

 

BNM: Počeo si braniti u njemačkom SV Reihen-u, onda si prešao u veći klub TSG Hoffenheim. Sad si prešao u Englesku u Bristol City. Kako bi ti procijenio tvoj tim nakon prvog treninga?

D. Begović: Stvarno sam pozitivno iznenađen. Ekipa je, ne samo fudbalski i tehnički, nego i fizički na visokom nivou. Fizička spremnost svih igrača do sada me jako iznenadila.

 

BNM: Zašto baš Bristol City? Da li su bile tu možda druge ekipe, koje su imale interes da te dovedu u klub?

D. Begović: Imao sam dobar kontakt sa nekim ljudima iz kluba, osim toga mislim, da je ovaj klub najbolji za mene da kao golman napredujem.

 

BNM: Šta u tvojim očima najviše razlikuje Bristol City i tvoj bivši klub Hoffenheim?

D. Begović: Ja mislim da Bristol City, slično kao i drugi klubovi ove lige, puno cijene komunikaciju na terenu. Osim toga ekipe u ligi su fizički na baš visokom nivou. Ali osim takvih sitnica nema baš velike razlike između klubova.

 

BNM: Kako misliš će ta odluka uticati na tvoju budućnost?

D. Begović: Ja smatram da se ovdje kao golman mogu najbolje poboljišati.  Nadam se da ću sa trudom i puno treninga nekad uspjeti da igram na najvišim nivou. 

 

BNM: Hvala ti puno Denise što si za naš portal odvojio vrijeme. Želimo ti u klupskoj ali i u reprezentativnoj karijeri puno sreće.

D. Begović: Hvala vama puno.

Click to comment

More in BNM - talent - scouting