Connect with us

A selekcija

Advan Kadušić za BNM: “Čast i odgovornost je bit medju najboljima!“

Advan Kadušić za BNM: “Čast i odgovornost je bit medju najboljima!“

Advan Kadušić je u januaru ove godine napustio NK Zrinjski i potpisao ugovor sa slovenskim NK Celje. Odmah po dolasku nametnuo se šefu struke i na kraju dao svoj doprinos u senzacionalnom osvajanju prvenstva. Jedna jako sadržajna polusezona je iza novog reprezentativca BiH.

“Sezona za pamćenje! Hvala Bogu uspjeli smo osvojiti titulu prvi put u historiji kluba. Stvarno sam presretan jer sam imao priliku biti dijelom toga“, prisjeća se ove nogometne bajke Kadušić.

Prošlogodišnja titula je ostala iza nas. Predstoji nova sezona a sa njom i novi ciljevi i obaveze.

“Primarni cilj su evropska takmičenja i za sljedeće godinu. Ako bi se ponovo ukazala prilika za titulu naravno da ćemo je znati iskoristiti“, ističe dvadesetdvogodišnji desni bek.

Čast je biti među najboljima

Advan je tiho i strpljivo gradio svoju karijeru. Prosao je sve omladinske kategorije nacionalnog tima i postenim radom zasluzio poziv u A selekciju.

“Bila mi je uvijek velika čast nositi dres reprezentacije. Evo trud i rad su se na kraju isplatili trenutno sam član A selekcije. Kada je stigao poziv obuzele su me posebne emocije. Presretan sam bio i nakon prvog treninga sa reprezentacijom. Momci su nas novajlije lijepo primili.Velika je čast biti među najboljim nogometašima naše zemlje“, oduševljen je ovaj nogometaš rođen u Zenici.

Foto: NK Celje

Foto: NK Celje

Poziv u reprezentaciju uvijek je čast, ali sa sobom nosi i velike odgovornosti. Pred našom najboljom vrstom stoje tri velika zadatka, tri velike bitke. Kadušić je jedan od ratnika koji spremno čekaju svoju šansu.

“Odgovornost je sigurno velika jer predstavljamo našu zemlju koja svim srcem navija za nas. Naši navijači su uz nas i u porazu i u pobjedi. 

Ne vjerujem da neki narod voli svoju domovinu kao sto je Bosanci i Hercegovci vole. Očekujem maksimalno zalaganje svih igrača i ne sumnjam da će rezultat doći ako Bog da“, jasan je bivši nogometaš Sarajeva i Zrinjskog.

Sve bih dao za tim

Raspored utakmica je jako zgusnut i za očekivati je da će selektor skoro svim igračima dati priliku. Ukoliko Advan dobije priliku zanimalo nas je šta možemo očekivati od njega.

“Za sebe mogu reći da sam srčan igrač i da bih dao sve za tim. Sigurno je da ću dati sve od sebe da se pokažem u što boljem svjetlu, naravno, ukoliko se ukaže prilika za to“, govori nam nogometaš Celja.

Foto: FK Sarajevo

Foto: FK Sarajevo

Advan Kadušić je jedan od mlađih reprezentativaca i sigurno je da vrijeme radi za njega. Njegova najbolja izdanja tek možemo očekivati. Jednog dana, ukoliko ga zdravlje bude služilo, želio bi se okušati i u jednoj od liga petice. Ondje gdje je igrao i njegov najdraži igrač.

“Najbitnije je da sam zdrav i da, Bogu hvala, nisam imao povreda. Sa godinama i iskustvom naravno da svaki igrac napreduje i razvija se. Volio bih se jednog dana okušati u Bundesligi. Ako bih morao izabrati najdražeg igrača koji je igrao na istoj poziciji kao ja, onda je to definitivno Phillip Lahm“, na samom kraju razgovora za BNM istakao je novopečeni reprezentativac BiH Advan Kadušić.

Razgovarao: Belmin Habibović

Click to comment

More in A selekcija